Galle Excursies

Indien excursies los van transport en/of hotels wordt geboekt valt dit aanbod niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Ariyapala Traditionele Maskers (museum in Ambalangoda)

Ariyapala Traditional Masks is een klein museum op de begane grond met een levensgroot standbeeld van de laatste koning en koningin van Kandy. Het heeft ook een winkel die kwaliteitsstukken verkoopt. Het is aan de overkant van het Ariyapala Mask Museum.


Balapitiya

Balapitiya bereikt u de Madu rivier en begint aan een rivier safari van een uur. Dit gebied van Balapitiya heeft een rijk en dicht ecosysteem met moerassige wateren die hele bossen van mangroven, krokodillen, zwijnen en moerasdieren ondersteunen, en een grote verscheidenheid aan watervogels; inclusief aalscholvers en pelikanen. Je reist door geheime waterwegen gecreëerd door mangrovetunnels en het bekijken van kleine eilanden; sommige met tempels of kaneelplukkers, van wie je verse kaneel kunt kopen.


Galle

Galle is een juweel. Deze historische stad, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, is een genot om te voet te verkennen, een eindeloos exotische oude handelshaven gezegend met imposante Nederlandse koloniale gebouwen, oude moskeeën en kerken, grote herenhuizen en musea. Wandelend door de wandelpaden passeer je stijlvolle cafés, eigenzinnige boetieks en onberispelijk gerestaureerde hotels die eigendom zijn van lokale en buitenlandse kunstenaars, schrijvers, fotografen en ontwerpers.

Gebouwd door de Nederlanders, beginnend in 1663, is de kern van Galle het fort, een ommuurde enclave omringd aan drie kanten door de oceaan. Een belangrijk onderdeel van de aantrekkingskracht van het fort is dat het niet alleen een mooie plek is. Natuurlijk domineert toerisme nu de lokale economie, maar deze unieke stad blijft een werkende gemeenschap: er zijn administratieve kantoren en rechtbanken, exportbedrijven, scholen en hogescholen.

De meeste reizigers zijn volkomen verleid door de sfeer van Galle, en het is ongetwijfeld het enige onmisbare zicht van Zuid-Sri Lanka.


Scroll to Top