Habarana Excursies

Indien excursies los van transport en/of hotels wordt geboekt valt dit aanbod niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Sigiriya

De enigmatische rots van Sigiriya, die dramatisch oprijst vanuit de centrale vlakten, is misschien wel het meest dramatische gezicht van Sri Lanka. Bijna verticale muren stijgen naar een platte top met de ruïnes van een oude beschaving, die ooit het epicentrum van het kortstondige koninkrijk Kassapa was, en er zijn betoverende vergezichten over in mist gehulde bossen in de vroege ochtend.

Sigiriya weigert zijn geheimen gemakkelijk te onthullen en je moet een reeks duizelingwekkende trappen beklimmen die aan pure muren zijn bevestigd om de top te bereiken. Onderweg passeer je een reeks behoorlijk opmerkelijke fresco’s en een paar kolossale leeuwenpoten uitgehouwen in het gesteente. Het omringende landschap met lelie beklede grachten, watertuinen en grotten draagt alleen maar bij aan de aantrekkingskracht van Sigiriya op het gebied van rocksterren.


Anuradhapura

De ruïnes van Anuradhapura zijn een van de meest suggestieve bezienswaardigheden van Zuid-Azië. Het uitgestrekte complex bevat een rijke verzameling archeologische en architecturale wonderen: enorme dagoba’s (bakstenen stupa’s), oude poelen en afbrokkelende tempels, gebouwd tijdens de duizend jaar heerschappij van Anuradhapura over Sri Lanka. Tegenwoordig blijven verschillende sites in gebruik als heilige plaatsen en tempels; frequente ceremonies geven Anuradhapura een levendigheid die in scherp contrast staat met de museumachtige sfeer in Polonnaruwa.


Dambulla

Het prachtige Royal Rock Temple complex ligt ongeveer 160 meter boven de weg in het zuidelijke deel van Dambulla. Vijf afzonderlijke grotten bevatten ongeveer 150 absoluut verbluffende Boeddhabeelden en schilderijen, enkele van de belangrijkste en meest suggestieve religieuze kunst van Sri Lanka. Boeddha beelden werden hier meer dan 2000 jaar geleden voor het eerst gemaakt en in de loop van de eeuwen voegden de volgende koningen de grotkunst toe en verfraaiden deze. Vanaf de grotten heeft u een prachtig uitzicht over het omliggende landschap; Sigiriya is duidelijk zichtbaar op ongeveer 20 km afstand.


Habarana

Deze kleine stad is geen bestemming op zich, maar het dient als een goede uitvalsbasis voor Sigiriya en safari’s naar de nationale parken Minneriya en Kaudulla.


Matala’s Kruiden Tuin

Dambulla is beroemd om zijn kruidentuinen, met meer dan 30 bezaaid langs de weg. Alle bieden gratis rondleidingen door hun tuinen met een Engelssprekende gids die de verdiensten en gezondheidseigenschappen van kruiden, specerijen en planten kan verklaren, waaronder cacao, vanille, kaneel, kruidnagel, koriander, koffie, nootmuskaat, peper, kardemom, aloë vera, iriweriya (tulsi) en de henna-plant


Polonnaruwa

Koningen regeerden 800 jaar geleden vanuit Polonnaruwa de centrale vlakten van Sri Lanka, toen het een bloeiend commercieel en religieus centrum was. De glorie van die tijd is te vinden in de archeologische schatten die nog steeds een vrij goed idee geven van hoe de stad er in zijn hoogtijdagen uitzag. Je zult het archeologische park een genot vinden om te verkennen, met honderden oude structuren, graven en tempels, standbeelden en stoepa’s in een compacte kern. Alleen de vierhoek is de reis waard.


Minneriya Nationaal Park

Dit nationale park is een van de beste plaatsen in het land om wilde olifanten te zien, die vaak in grote aantallen aanwezig zijn. Gedomineerd door de oude Minneriya Wewa, heeft het park veel struikgewas, bos en wetlands in zijn 88,9 km² om ook onderdak te bieden aan toque makaken, sambar herten, buffels, krokodillen en luipaarden (deze laatste worden echter zeer zelden gezien).


Scroll to Top