Kandy Excursies

Indien excursies los van transport en/of hotels wordt geboekt valt dit aanbod niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Perendeniya Botanische Tuinen

Deze prachtige tuinen waren ooit exclusief gereserveerd voor Kandyan-vorsten. Tegenwoordig mogen zelfs gewone mensen genieten van de meest indrukwekkende en grootste (60 hectare) botanische tuinen in Sri Lanka.

Hoogtepunten zijn een mooie verzameling orchideeën, een statige laan met koninklijke palmen, de buitengewone, toepasselijk genoemde kanonskogelfruitboom en 40 meter hoge Birma-bamboe. Een andere grote hit is de gigantische Javaanse vijgenboom op het grote gazon, met zijn kolossale centrale stam en paraplu-achtige luifel van takken. Peradeniya ligt op 6 km van het centrum van Kandy.


Kandyan Dansers & Drummers

Met uitgebreide kostuums, ronddraaiende dansbewegingen en show-stopping, vuurspuwende stunts, is een Kandyan-dansvoorstelling een van de bepalende ervaringen van een verblijf in Kandy. Het noemen van een traditionele Kandyan-dansvoorstelling is iets van een verkeerde benaming, omdat de shows heel erg gericht zijn op publieksvermaak en dansroutines en kostuums uit het hele land bevatten, inclusief de beroemde ‘duivelse’ dansen van de westkust.


Kandy

Op sommige dagen lijken de luchten van Kandy voortdurend gekneusd, met hardnekkige mist die zich vastklampt aan de heuvels rondom het prachtige middelpuntmeer van de stad. Gevoelige briesjes in een heuvelachtig land dwingen de mist om voorzichtig uit elkaar te gaan en onthullen kleurrijke huizen te midden van de onwaarschijnlijke beboste halo van Kandy. Hier is een stad die er goed uitziet, zelfs als het regent.

En wanneer de motregen afneemt, onthult kobaltblauwe luchten een stad met een imposant koloniaal tijdperk en Kandyan-architectuur, niets indrukwekkender dan de Tempel van de Heilige Tandrelikwie, een van de heiligste heiligdommen van het boeddhisme.

Geschiedenis en cultuur zijn van de tap. Ja, de stad staat bekend om het geweldige Kandy Esala Perahera-festival (jaarlijks gehouden in juli / augustus), maar het levendige culturele leven en de bezienswaardigheden rechtvaardigen een bezoek op elk moment van het jaar meer dan waard.


Pinnawala Olifanten Weeshuis

Aanvankelijk gemaakt om verlaten of weesolifanten te beschermen, is dit een van de populairste attracties van Sri Lanka. Het is een zeer gecommercialiseerde ervaring, met forse toegangsprijzen voor buitenlanders (25 keer de lokale prijs) en mahouts die buitensporige tips voor foto’s eisen. Natuurlijk kom je dichtbij olifanten en zie je ze zwemmen, maar de instandhoudingswaarde van het weeshuis is twijfelachtig en organisaties zoals Born Free (www.bornfree.org.uk) hebben negatieve kritieken over het centrum gepubliceerd. Over het algemeen zijn nationale parken de beste plaatsen om Sri Lankaanse olifanten te zien.


Scroll to Top