Negombo Excursies

Indien excursies los van transport en/of hotels wordt geboekt valt dit aanbod niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Colombo

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat het zijn 19e-eeuwse bijnaam ‘de tuinstad van het oosten’ zal terugwinnen, is Colombo desalniettemin uitgegroeid tot een “must see” stop in Sri Lanka. Niet langer alleen de uitgestrekte stad die je moet doorstaan op weg naar de stranden, het is een waardige bestemming op zich geworden en maakt een uitstekende start of finish van je Sri Lankaanse avonturen.


Negombo

Negombo is een bescheiden badplaats op slechts 10 km van de internationale luchthaven Bandaranaike. Met een voorraad fatsoenlijke hotels en restaurants voor elke portemonnee, een vriendelijke lokale gemeenschap, een interessante oude wijk en een redelijk (hoewel enigszins vervuild) strand, is Negombo een veel gemakkelijkere plek om je Sri Lankaanse voeten te vinden dan Colombo.

De Nederlanders veroverden de stad van de Portugezen in 1640, verloren het en veroverden het vervolgens opnieuw in 1644. De Britten namen het vervolgens zonder strijd van hen over in 1796. Negombo was een van de belangrijkste bronnen van kaneel tijdens het Nederlandse tijdperk, en er zijn nog steeds herinneringen aan de Europese dagen.

Het drukke centrum van de stad Negombo ligt ten westen van de bus- en treinstations. De meeste verblijven liggen echter langs de hoofdweg die ten noorden van het stadscentrum loopt, met de strandstrook die ongeveer 2 km ten noorden van de stad begint.


Scroll to Top