Nuwara Eliya Excursies

Indien excursies los van transport en/of hotels wordt geboekt valt dit aanbod niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Horton Plains

Horton Plains is een prachtige, grimmige wereld met uitstekende wandelingen in de schaduw van de tweede en derde hoogste berg van Sri Lanka, Kirigalpotta (2395m) en Totapola (2357m). De ‘vlaktes’ vormen een golvend plateau van meer dan 2000 meter hoog, bedekt door wilde graslanden en afgewisseld met stukken dik bos, rotsachtige ontsluitingen, filigraan watervallen en mistige meren. De verrassende diversiteit van het landschap wordt geëvenaard door de grote verscheidenheid aan dieren in het wild, hoewel veel van de grotere dieren erg ongrijpbaar zijn.


Nuwara Eliya

Vaak aangeduid als ‘Little England’, heeft deze vriendelijke hooglandgemeenschap een rooskleurig, vaag Brits dorpsgevoel met zijn koloniale bungalows, hotels in Tudor-stijl, goed onderhouden hagen en mooie tuinen. Nuwara Eliya was inderdaad ooit de favoriete koelomgeving om te ontsnappen aan de hardwerkende en harddrinkende Engelse en Schotse pioniers van de thee industrie in Sri Lanka.

Een recente bouwboom heeft het toneel tot op zekere hoogte verwoest en het stoffige en bruisende centrum is een door en door Sri Lankaanse stedelijke wirwar, maar Nuwara Eliya vormt nog steeds een prima basis voor een paar dagen ontspanning. Het groene omringende landschap van theeplantages, zorgvuldig verzorgde moestuinen en steile heuvels is zeer schilderachtig.


Nuwara Eliya

Omarm de schoonheid van de belangrijkste heuvels van Sri Lanka, Nuwara Eliya, het hart van de wereldberoemde Ceylon thee industrie. Nuwara Eliya is omgeven door eindeloze hectaren groene theeplantages in de nabijgelegen heuvels. Nuwara Eliya vaak aangeduid als ‘Little England’, deze vriendelijke hooglandgemeenschap heeft een rozeachtige, vaag Britse plattelandsdorp-uitstraling, met zijn koloniale bungalows, hotels in Tudor-stijl, goed onderhouden heggen en mooie tuinen.


Scroll to Top