Trincomalee Excursies

Indien excursies los van transport en/of hotels wordt geboekt valt dit aanbod niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Trincomalee

Trincomalee (Trinco) ligt aan een van de mooiste natuurlijke havens ter wereld. Deze historische stad is bijna onberekenbaar oud: het is mogelijk de site van het historische Gokana in de Mahavamsa, en de Shiva-tempel de site van Trikuta Hill in de Hindoe-tekst Vayu Purana. Door de fantastische diepwaterhaven van Trincomalee is het in de loop der eeuwen het doelwit geworden van allerlei aanvallen: door de Britse overname in 1795 was de stad zeven keer van koloniale handen veranderd. Het is gemakkelijk om een dag of meer door te brengen met het verkennen van de ins en outs van de talloze waterkant en het fort en de beroemde tempel.


Passikudah Beach

Deze spectaculaire “back to back” stranden, 34 km ten noorden van Batticaloa, presenteren zo grimmig en verwarrend een juxtapositie zoals je je zou kunnen voorstellen. Op het noordelijke puntje van het schiereiland aan een strak omsloten baai, worden de adembenemende witte zandstranden van het sikkelvormige Passekudah-strand ontwikkeld als een soort mini Cancun, een door de overheid aangestuurde ‘Special Economic Zone’ met hopen luxe hotels gepland om te bellen de baai.


Pigeon Island Nationaal Park

Drijvend in het geweldige blauwe 1 km offshore, duifeiland, met zijn poederachtige witte stranden en glinsterende koraaltuinen, prikkelt het met mogelijkheden. Een broedplaats voor rotsduiven, het eiland is mooi genoeg, met rotspoelen en paden die door struikgewas lopen, maar het is het onderwaterlandschap dat de echte ster is. Het rif hier is ondiep, waardoor snorkelen bijna net zo bevredigend is als duiken, en het is de thuisbasis van tientallen koralen, honderden rifvissen (inclusief zwartpuntrifhaaien) en schildpadden.


Scroll to Top