Yala Excursies

Indien excursies los van transport en/of hotels wordt geboekt valt dit aanbod niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Yala

Yala is het beroemdste nationale park van Sri Lanka. Het heeft een totale oppervlakte van 1268 vierkante kilometer struikgewas, licht bos, grasrijke vlaktes en brakke lagunes, het is zeer rijk aan dieren in het wild en je bent vrijwel zeker olifanten, krokodillen, buffels en apen tegen te komen. Plan je reis zorgvuldig, maar het is Yala’s aantrekkingskracht dat de belangrijkste tracks en kijkplekken druk kunnen zijn.


Kirinda Tempel

Kirinda concentreert zich op dit imposante boeddhistische heiligdom op een heuveltop, dat een stoepa en een enorme staande Boeddha omvat. Het is opgedragen aan koningin Viharamahadevi, die leefde in de 2e eeuw voor Christus en is het hart van een lokale legende: toen de wateren door Ceylon werden bedreigd, beval koning Kelanitissa zijn jongste dochter, vervolgens een prinses, als een offer in een boot. De wateren waren kalm en de prinses overleefde op wonderbaarlijke wijze. Ongeveer 2000 jaar later was de tempel een toevluchtsoord tijdens de tsunami in 2004.


Tissamaharama

In Tissamaharama (meestal afgekort tot Tissa) worden ogen automatisch naar boven en naar buiten getrokken. Naar het puntje van zijn enorme, sneeuwwitte dagoba en naar buiten, voorbij de grenzen van de stad, naar nabijgelegen natuurreservaten die kruipen met kleine en grote wezens. Met zijn mooie ligging aan het meer, is Tissa een ideale rustige uitvalsbasis voor de nabijgelegen nationale parken Yala en Bundala.


Scroll to Top