10 Dagen

Dit is een voorbeeld van een 10 dagen rondreis


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1

Negombo

Negombo is een bescheiden badplaats op slechts 10 km van de internationale luchthaven Bandaranaike.

Negombo was een van de belangrijkste bronnen van kaneel tijdens het Nederlandse tijdperk, en er zijn nog steeds herinneringen aan de Europese dagen.

Nederlands Fort

Dicht bij de kust in de buurt van de lagune mond zijn de ruïnes van het oude Nederlandse fort, dat een mooie toegangspoort heeft met de datum 1678.

Vismarkt

Elke dag nemen vissers hun oruvas (kraanbalkkano’s) en gaan op zoek naar de vis waarvoor Negombo beroemd is.

Dag 2

Habarana

Deze kleine stad is geen bestemming op zich, maar het dient als een goede uitvalsbasis voor Sigiriya en safari’s naar de nationale parken Minneriya en Kaudulla.

Minneriya National Park

Dit nationale park is een van de beste plaatsen in het land om wilde olifanten te zien, die vaak in grote aantallen aanwezig zijn. Gedomineerd door de oude Minneriya Wewa, heeft het park veel struikgewas, bos en wetlands in zijn 88,9 km² om ook onderdak te bieden aan toque makaken, sambar herten, buffels, krokodillen en luipaarden (deze laatste worden echter zeer zelden gezien).

Dag 3

Sigiriya

De enigmatische rots van Sigiriya, die dramatisch oprijst vanuit de centrale vlakten, is misschien wel het meest dramatische gezicht van Sri Lanka. Sigiriya weigert zijn geheimen gemakkelijk te onthullen en je moet een reeks duizelingwekkende trappen beklimmen die aan pure muren zijn bevestigd om de top te bereiken. Onderweg passeer je een reeks behoorlijk opmerkelijke fresco’s en een paar kolossale leeuwenpoten uitgehouwen in het gesteente. Het omringende landschap – met lelie beklede grachten, watertuinen en grotten – draagt alleen maar bij aan de aantrekkingskracht van Sigiriya op het gebied van rocksterren.

Polonnaruwa

Je zult het archeologische park een genot vinden om te verkennen, met honderden oude structuren – graven en tempels, standbeelden en stoepa’s – in een compacte kern. Alleen de vierhoek is de reis al waard.

Dag 4

Dambulla

Het prachtige Royal Rock Temple-complex ligt ongeveer 160 meter boven de weg in het zuidelijke deel van Dambulla. Vijf afzonderlijke grotten bevatten ongeveer 150 absoluut verbluffende Boeddhabeelden en schilderijen, enkele van de belangrijkste en meest suggestieve religieuze kunst van Sri Lanka. Vanaf de grotten heeft u een prachtig uitzicht over het omliggende landschap; Sigiriya is duidelijk zichtbaar op ongeveer 20 km afstand.

Matala’s Spice Garden

Dambulla is beroemd om zijn kruidentuinen, met meer dan 30 bezaaid langs de weg. Alle bieden gratis rondleidingen door hun tuinen met een Engelssprekende gids die de verdiensten en gezondheidseigenschappen van kruiden, specerijen en planten kan verklaren, waaronder cacao, vanille, kaneel, kruidnagel, koriander, koffie, nootmuskaat, peper, kardemom, aloë vera, iriweriya (tulsi) en de henna-plant

Dag 5

Kandy

Kandy-heuvels rond het prachtige middelpuntmeer van de stad. Hier is een stad die er goed uitziet, zelfs als het regent. En wanneer de motregen afneemt, onthult kobaltblauwe luchten een stad met een imposant koloniaal tijdperk en Kandyan-architectuur, niets indrukwekkender dan de Tempel van de Heilige Tandrelikwie, een van de heiligste heiligdommen van het Boeddhisme.

Kandyan Dansers & Drummers

Met uitgebreide kostuums, ronddraaiende dansbewegingen en adembenemende, vuurspuwende stunts is een Kandyan-dansvoorstelling een van de bepalende ervaringen van een verblijf in Kandy

Perendeniya Botanische Tuinen

Deze prachtige tuinen waren ooit exclusief gereserveerd voor Kandyan-vorsten. Tegenwoordig mogen zelfs gewone mensen genieten van de meest indrukwekkende en grootste (60 hectare) botanische tuinen in Sri Lanka.

Dag 6

Nuwara Eliya

Omarm de schoonheid van de belangrijkste heuvels van Sri Lanka, Nuwara Eliya, het hart van de wereldberoemde Ceylon-thee-industrie. Nuwara Eliya is omgeven door eindeloze hectaren groene theeplantages in de nabijgelegen heuvels. Nuwara Eliya vaak aangeduid als ‘Little England’, deze vriendelijke hooglandgemeenschap heeft een rozeachtige, vaag Britse plattelandsdorp-uitstraling, met zijn koloniale bungalows, hotels in Tudor-stijl, goed onderhouden hagen en mooie tuinen.

Dag 7

Horton Plains

Horton Plains is een prachtige, grimmige wereld met uitstekende wandelingen in de schaduw van de tweede en derde hoogste berg van Sri Lanka, Kirigalpotta (2395m) en Totapola (2357m). De ‘vlaktes’ vormen een golvend plateau van meer dan 2000 meter hoog, bedekt door wilde graslanden en afgewisseld met stukken dik bos, rotsachtige ontsluitingen, filigraan watervallen en mistige meren. De verrassende diversiteit van het landschap wordt geëvenaard door de grote verscheidenheid aan dieren in het wild, hoewel veel van de grotere dieren erg ongrijpbaar zijn.

Dag 8

Yala

Yala is het beroemdste nationale park van Sri Lanka. Het heeft een totale oppervlakte van 1268 vierkante kilometer struikgewas, licht bos, grasrijke vlaktes en brakke lagunes, het is zeer rijk aan dieren in het wild en je bent vrijwel zeker olifanten, krokodillen, buffels en apen tegen te komen. Plan je reis zorgvuldig, maar het is Yala’s aantrekkingskracht dat de belangrijkste tracks en kijkplekken druk kunnen zijn.

Dag 9

Kirinda Temple

Kirinda concentreert zich op dit imposante boeddhistische heiligdom op een heuveltop, dat een stoepa en een enorme staande Boeddha omvat. Het is opgedragen aan koningin Viharamahadevi, die leefde in de 2e eeuw voor Christus en is het hart van een lokale legende: toen de wateren door Ceylon werden bedreigd, beval koning Kelanitissa zijn jongste dochter, vervolgens een prinses, als een offer in een boot. De wateren waren kalm en de prinses overleefde op wonderbaarlijke wijze. Ongeveer 2000 jaar later was de tempel een toevluchtsoord tijdens de tsunami in 2004.

Dag 10

Tissamaharama

In Tissamaharama (meestal afgekort tot Tissa) worden ogen automatisch naar boven en naar buiten getrokken. Op naar het puntje van zijn enorme, sneeuwwitte dagoba en naar buiten, voorbij de grenzen van de stad, naar nabijgelegen natuurreservaten die kruipen met kleine en grote wezens. Met zijn mooie ligging aan het meer, is Tissa een ideale rustige uitvalsbasis voor de nabijgelegen nationale parken Yala en Bundala.

Vanaf hier gaan we terug naar het vliegveld.

Scroll to Top