8 Dagen

Dit is een voorbeeld van een 8 daagse Rondreis


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1

Negombo

Negombo is een bescheiden badplaats op slechts 10 km van de internationale luchthaven Bandaranaike.Negombo was een van de belangrijkste bronnen van kaneel tijdens het Nederlandse tijdperk, en er zijn nog steeds herinneringen aan de Europese dagen.

Nederlands fort

Dicht bij de kust in de buurt van de lagune mond zijn de ruïnes van het oude Nederlandse fort, dat een mooie toegangspoort heeft met de datum 1678.

Vismarkt

Elke dag nemen vissers hun oruvas (kraanbalkkano’s) en gaan op zoek naar de vis waarvoor Negombo beroemd is.

Dag 2

Kandy City tour

De heuvels van Kandy rondom het prachtige middelpuntmeer van de stad. Gevoelige briesjes in een heuvelachtig land dwingen de mist om voorzichtig uit elkaar te gaan en onthullen kleurrijke huizen te midden van de onwaarschijnlijke beboste halo van Kandy. Stadstour door Kandy, inclusief een wandeling langs het meer, een bezoek aan de bruisende lokale markt.

Dag 3

Perendeniya Botanische Tuinen

Deze prachtige tuinen waren ooit exclusief gereserveerd voor Kandyan-vorsten. Tegenwoordig mogen zelfs gewone mensen genieten van de meest indrukwekkende en grootste (60 hectare) botanische tuinen in Sri Lanka.

Tempel van de Heilige Tand Relikwie

De thuisbasis van de Tempel van de Heilige Tandrelikwie, waarvan wordt gezegd dat deze de tand van Boeddha huisvest, organiseert in augustus ook het spectaculaire Perahera-festival met dansers, vuurvogels en rijkelijk versierde olifanten.

Kandyan Dansers & Drummers

Met uitgebreide kostuums, ronddraaiende dansbewegingen en show-stopping, vuurspuwende stunts, is een Kandyan-dansvoorstelling een van de bepalende ervaringen van een verblijf in Kandy.

Dag 4

Passikudah Beach

Deze spectaculaire back-to-back stranden, 34 km ten noorden van Batticaloa, presenteren zo grimmig en verwarrend zoals je je zou kunnen voorstellen. Op het noordelijke puntje van het schiereiland aan een strak omsloten baai, worden de adembenemende witte zandstranden van sikkelvormig Passikudah-strand ontwikkeld als een soort mini-Cancun.

Dag 5

Trincomalee

Trincomalee ligt aan een van de mooiste natuurlijke havens ter wereld. Deze historische stad is bijna onberekenbaar oud: het is mogelijk de site van het historische Gokana in de Mahavamsa, en de Shiva-tempel de site van Trikuta Hill in de Hindoe-tekst Vayu Purana. Het is gemakkelijk om een dag of meer door te brengen met het verkennen van de ins en outs van de talloze waterkant en het fort en de beroemde tempel.

Dag 6

Pigeon Island Nationaal Park

Trincomalee ligt aan een van de mooiste natuurlijke havens ter wereld. Deze historische stad is bijna onberekenbaar oud: het is mogelijk de site van het historische Gokana in de Mahavamsa, en de Shiva-tempel de site van Trikuta Hill in de Hindoe-tekst Vayu Purana. Het is gemakkelijk om een dag of meer door te brengen met het verkennen van de ins en outs van de talloze waterkant en het fort en de beroemde tempel.

Dag 7

Polonnaruwa

Koningen regeerden 800 jaar geleden vanuit Polonnaruwa de centrale vlakten van Sri Lanka, toen het een bloeiend commercieel en religieus centrum was. De glorie van die tijd is te vinden in de archeologische schatten die nog steeds een vrij goed idee geven van hoe de stad er in zijn hoogtijdagen uitzag. Je zult het archeologische park een genot vinden om te verkennen, met honderden oude structuren – graven en tempels, standbeelden en stoepa’s – in een compacte kern. Alleen de vierhoek is de reis waard.

Habarana

Deze kleine stad is geen bestemming op zich, maar het dient als een goede uitvalsbasis voor Sigiriya en safari’s naar de nationale parken Minneriya en Kaudulla.

Dag 8

Sigiriya

De enigmatische rots van Sigiriya, die dramatisch oprijst vanuit de centrale vlakten, is misschien wel het meest dramatische gezicht van Sri Lanka. Bijna verticale muren stijgen naar een platte top met de ruïnes van een oude beschaving, die ooit het epicentrum van het kortstondige koninkrijk Kassapa was, en er zijn betoverende vergezichten over in mist gehulde bossen in de vroege ochtend.

Sigiriya weigert zijn geheimen gemakkelijk te onthullen en je moet een reeks duizelingwekkende trappen beklimmen die aan pure muren zijn bevestigd om de top te bereiken. Onderweg passeer je een reeks behoorlijk opmerkelijke fresco’s en een paar kolossale leeuwenpoten uitgehouwen in het gesteente. Het omringende landschap – met lelie beklede grachten, watertuinen en grotten – draagt alleen maar bij aan de aantrekkingskracht van Sigiriya op het gebied van rocksterren.

Dambulla

Het prachtige Royal Rock Temple-complex ligt ongeveer 160 meter boven de weg in het zuidelijke deel van Dambulla. Vijf afzonderlijke grotten bevatten ongeveer 150 absoluut verbluffende Boeddhabeelden en schilderijen, enkele van de belangrijkste en meest suggestieve religieuze kunst van Sri Lanka. Boeddha-beelden werden hier meer dan 2000 jaar geleden voor het eerst gemaakt en in de loop van de eeuwen voegden de volgende koningen de grotkunst toe en verfraaiden deze.

Vanaf de grotten heeft u een prachtig uitzicht over het omliggende landschap; Sigiriya is duidelijk zichtbaar op ongeveer 20 km afstand.

Vanaf hier gaan we terug naar het vliegveld.

Scroll to Top