In the roundtrips several excursions and sights are already included. Of curse there are still many excursions to add to your journey.

On this page there is the complete overview

Madhu-rivier Balapitiya

Om de mangrove en de biodiversiteit van de Madhu-rivier te verkennen. Als je zelfs de druk van het leven en de natuurlijke schoonheid wilt ervaren, dan is Maduganga een van de plekken die je moet bezoeken. Geniet van de natuurlijke schoonheid rond de Madhu-rivier met een bootsafari.

Matale-kruidentuin

Eeuwenlang zijn gecombineerd een van de meest gevierde exportproducten in Sri Lanka geweest. Ze worden gebruikt voor medicijnen, cosmetica en om voedsel op smaak te brengen. De geschiedenis zegt dat de Grieken, Arabieren en Maleisiërs via de gecombineerde handelsbanden het Sri Lankaanse bedrijfsleven hadden ontmoet.

Botanische tuinen van Peradeniya

Royal Botanic Gardens, Peradeniya liggen ongeveer 5,5 km ten westen van de stad Kandy in de centrale provincie van Sri Lanka. Het ligt vlakbij de Mahaweli-rivier (de langste rivier in Sri Lanka). Het staat bekend om zijn collectie orchideeën. De tuin bevat meer dan 4000 soorten planten, waaronder orchideeën, kruiden, geneeskrachtige planten en palmbomen. Daaraan verbonden is het “Nationaal Herbarium van Sri Lanka”.

Duiven eiland

Ontdek het rijke zeeleven van Sri Lanka op een van de beste snorkelplekken van het eiland; Zeeschildpadden en kleine zwartpunthaaien heten je welkom! Kristalhelder water, kleurrijke zeeleven, witte koraalstranden en een rijke onderwaterwereld maken Pigeon Island National Park tot een idyllisch eiland. En dat is slechts 1 kilometer van de kust van Nilaveli Beach, Trincomalee.

St. Clair’s Falls

St. Clair’s Waterfall is one of Sri Lanka’s widest waterfalls, and referred to as the “Little Niagra of Sri Lanka”.

Although the cascade is just off the Hatton – Talawakele road, it is one of the most picturesque waterfalls as it runs through green hills and lush tea estates. The waterfall got its name from the St. Clair Tea Estate – the tea estate in which it runs through.

Ramboda-watervallen

Ramboda Falls is 109 m hoog en de elfde hoogste waterval van Sri Lanka en de 729e hoogste waterval ter wereld. Het ligt in de regio Pussellawa, aan de snelweg A5 bij de Ramboda-pas. De waterval wordt gevormd door de Panna Oya, een zijrivier van Kothmale Oya.

Sri Dalada Maligawe

De Tempel van de Heilige Tand met een gouden dak herbergt Sri Lanka’s belangrijkste boeddhistische relikwie: de Tand van de Boeddha. Tijdens de Puja wordt gebeden in de zwaarbewaakte kamer waarin de tand zich bevindt. Je ziet de tand echter niet echt. Het wordt bewaard in een gouden kist in de van een dagoba-stoepa, die een reeks vorm van zes dagoba-kisten bevat die rossen kleiner worden.

Village Safari

 

The tour starts with a bullock cart ride near the village pond, and from there, you will experience a boat ride to the next side of the rural village. After a short walk through the paddy fields and vegetable cultivation, you can reach the village house. At the village house, you can relax and taste a delicious Sri Lankan lunch. Then take a Tuk-Tuk ride back to the tour start location.

Walvisobservatie

Walvissen en dolfijnen spotten is  een van de spannendste wateractiviteiten  die je kunt doen tijdens je vakantie in Sri Lanka. Vaak   zijn  gevlekte blauwe vinvissen de grootste dieren ter wereld. En Sri Lanka is de beste plek voor excursies om walvissen en dolfijnen te spotten.

Yala National Park

Yala National Park is Sri Lanka’s most visited national park. The park consists of five blocks, two of which are now open to visitors. Yala was designated a nature reserve in 1900 and, together with Wilpattu, was one of the first two national parks in Sri Lanka.

Press for more informations
Scroll to Top