12 Dagen

Dit is een voorbeeld van een 12 daagse rondreis


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Dag 1

Galle

Galle is een juweel. Deze historische stad, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, is een genot om te voet te verkennen, een eindeloos exotische oude handelshaven gezegend met imposante Nederlands-koloniale gebouwen, oude moskeeën en kerken, grote herenhuizen en musea. Wandelend door de wandelpaden passeer je stijlvolle cafés, eigenzinnige boetieks en onberispelijk gerestaureerde hotels die eigendom zijn van lokale en buitenlandse kunstenaars, schrijvers, fotografen en ontwerpers.

Dag 2

Balapitiya

Balapitiya bereikt u de Madu-rivier en begint aan een rivier-safari van een uur. Dit gebied van Balapitiya heeft een rijk en dicht ecosysteem met moerassige wateren die hele bossen van mangroven, krokodillen, zwijnen en moerasdieren ondersteunen, en een grote verscheidenheid aan watervogels; inclusief aalscholvers en pelikanen. Je reist door geheime waterwegen gecreëerd door mangrovetunnels en het bekijken van kleine eilanden; sommige met tempels of kaneelplukkers, van wie je verse kaneel kunt kopen.

Ariyapala traditionele maskers

Museum in Ambalangoda

Ariyapala Traditional Masks is een klein museum op de begane grond met een levensgroot standbeeld van de laatste koning en koningin van Kandy. Het heeft ook een winkel die kwaliteitsstukken verkoopt. Het is aan de overkant van het Ariyapala Mask Museum.

Dag 3

Nationale park Udawalawa

Omlijst door hoge hooglanden aan de noordgrens, is het Udawalawa National Park een van ‘s werelds beste plekken om wilde olifanten te zien. Grotendeels bestaande uit graslanden en struikgewas, is het ook een van de beste nationale parken in Sri Lanka voor het spotten van wild.

Dag 4

Negen bogenbrug

Negenbogenbrug, ook wel de brug in de lucht genoemd, deze brug bevindt zich tussen de treinstations van Ella en Demodara. Het is een van de beste voorbeelden van spoorwegconstructies uit het koloniale tijdperk in het land.

Demodara

Demodara-spoorlijn is opmerkelijk vanwege zijn unieke constructie. De trein die begint in Colombo gaat het Demodara-station binnen, dat slechts één perron heeft en zich vervolgens om een berg wikkelt, een tunnel in die onder het station is gebouwd. Deze lus wordt Demoder-lus genoemd en is een opvallende verschijning. Een prachtige plek om foto’s te maken van de passerende trein.

Dag 5

Little Adams Peak 

Little Adams Peak, of het woord ‘Little’ wordt beschouwd, het is vernoemd naar de heilige Adams Peak Sri Pada waar de voetafdruk van Lord Buddha is bewaard met betrekking tot de gelijkenis tussen de twee bergen. Daarom werd de berg Little Adams Peak genoemd.

Ravana Watervallen

Ravana Watervallen is een populaire bezienswaardigheid in Sri Lanka. Het staat momenteel bekend als een van de breedste watervallen in het land.

Dag 6

Nuwara Eliya

Omarm de schoonheid van de belangrijkste heuvels van Sri Lanka, Nuwara Eliya, het hart van de wereldberoemde Ceylon-thee-industrie. Nuwara Eliya is omgeven door eindeloze hectaren groene theeplantages in de nabijgelegen heuvels. Nuwara Eliya vaak aangeduid als ‘Little England’, deze vriendelijke hooglandgemeenschap heeft een rozeachtige, vaag Britse plattelandsdorp-uitstraling, met zijn koloniale bungalows, hotels in Tudor-stijl, goed onderhouden hagen en mooie tuinen.

Dag 7

Horton Plains

Horton Plains is een prachtige, grimmige wereld met uitstekende wandelingen in de schaduw van de tweede en derde hoogste berg van Sri Lanka, Kirigalpotta (2395m) en Totapola (2357m). De ‘vlaktes’ vormen een golvend plateau van meer dan 2000 meter hoog, bedekt door wilde graslanden en afgewisseld met stukken dik bos, rotsachtige ontsluitingen, filigraan watervallen en mistige meren. De verrassende diversiteit van het landschap wordt geëvenaard door de grote verscheidenheid aan dieren in het wild, hoewel veel van de grotere dieren erg ongrijpbaar zijn.

Dag 8

Kandy Stads Rondleiding

De heuvels van Kandy rondom het prachtige middelpuntmeer van de stad. Gevoelige briesjes in een heuvelachtig land dwingen de mist om voorzichtig uit elkaar te gaan en onthullen kleurrijke huizen te midden van de onwaarschijnlijke beboste halo van Kandy. Stadstour door Kandy, inclusief een wandeling langs het meer, een bezoek aan de bruisende lokale markt.

Dag 9

Kandy

Kandy-heuvels rond het prachtige middelpuntmeer van de stad. Hier is een stad die er goed uitziet, zelfs als het regent. En wanneer de motregen afneemt, onthult kobaltblauwe luchten een stad met een imposant koloniaal tijdperk en Kandyan-architectuur, niets indrukwekkender dan de Tempel van de Heilige Tandrelikwie, een van de heiligste heiligdommen van het Boeddhisme.

Kandyan Dansers & Drummers

Met uitgebreide kostuums, ronddraaiende dansbewegingen en show-stopping, vuurspuwende stunts, is een Kandyan-dansvoorstelling een van de bepalende ervaringen van een verblijf in Kandy.

Perendeniya botanische tuinen

Deze prachtige tuinen waren ooit exclusief gereserveerd voor Kandyan-vorsten. Tegenwoordig mogen zelfs gewone mensen genieten van de meest indrukwekkende en grootste (60 hectare) botanische tuinen in Sri Lanka.

Dag 10

Dambulla

Het prachtige Royal Rock Temple-complex ligt ongeveer 160 meter boven de weg in het zuidelijke deel van Dambulla. Vijf afzonderlijke grotten bevatten ongeveer 150 absoluut verbluffende Boeddhabeelden en schilderijen, enkele van de belangrijkste en meest suggestieve religieuze kunst van Sri Lanka. Vanaf de grotten heeft u een prachtig uitzicht over het omliggende landschap; Sigiriya is duidelijk zichtbaar op ongeveer 20 km afstand.

Matala’s Kruiden Tuinen

Dambulla is beroemd om zijn kruidentuinen, met meer dan 30 bezaaid langs de weg. Alle bieden gratis rondleidingen door hun tuinen met een Engelssprekende gids die de verdiensten en gezondheidseigenschappen van kruiden, specerijen en planten kan verklaren, waaronder cacao, vanille, kaneel, kruidnagel, koriander, koffie, nootmuskaat, peper, kardemom, aloë vera, iriweriya (tulsi) en de henna-plant

Dag 11

Sigiriya

De enigmatische rots van Sigiriya, die dramatisch oprijst vanuit de centrale vlakten, is misschien wel het meest dramatische gezicht van Sri Lanka. Sigiriya weigert zijn geheimen gemakkelijk te onthullen en je moet een reeks duizelingwekkende trappen beklimmen die aan pure muren zijn bevestigd om de top te bereiken. Onderweg passeer je een reeks behoorlijk opmerkelijke fresco’s en een paar kolossale leeuwenpoten uitgehouwen in het gesteente. Het omringende landschap – met lelie beklede grachten, watertuinen en grotten – draagt ​​alleen maar bij aan de aantrekkingskracht van Sigiriya op het gebied van rocksterren.

Habarana

Dorpstour inclusief traditionele Sri Lankaanse lunch

Deze privérondleiding van 3 uur geeft je de kans om het traditionele Sri Lanka met al zijn authenticiteit te ervaren. Breng tijd door met de dorpelingen en neem deel aan vele dorpsactiviteiten die het dagelijkse leven vormen; zoals een rit met een ossenkar, een rit met een catamaran en een wandeling door de velden. Leer traditioneel Sri Lankaans eten koken. Je sluit af met een uitzonderlijk heerlijke lunchbuffet, geserveerd in klassieke Sri Lankaanse stijl.

Dag 12

Colombo

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat het zijn 19e-eeuwse bijnaam ‘de tuinstad van het oosten’ zal terugwinnen, is Colombo desalniettemin een onmisbare stopplaats in Sri Lanka geworden. Niet langer alleen de uitgestrekte stad die je moet doorstaan op weg naar de stranden, het is een waardige bestemming op zich geworden en maakt een uitstekende start of finish van je Sri Lankaanse avonturen.

Scroll to Top